Sponsoren

Wedstrijdverslag Wordt Kwiek 3 – Lintjo 5

Op zondag 21 mei stond er een belangrijk treffen op het programma voor de spelers van WK3.

Lintjo 5 kwam op bezoek in Jubbega en de winnaar van dit duel zou een voorschot nemen op de titel in de klasse R6J. Het eerste duel was in een spannend gelijkspel geëindigd, nl 9-9. Je zag aan de koppies dat er toch wat meer spanning op zat als bij een normale wedstrijd van deze ploeg. Vooral coach Sandra was erg zenuwachtig. Je zag haar trillen aan de zijlijn. Normaal trilt ze alleen als ze een half uur geen alcohol heeft gehad, maar het was wel degelijk de spanning die dit keer voor trillende beentjes verantwoordelijk was. Of kwam het door de grote supportersschare die op deze ‘kampioenswedstrijd’ waren afgekomen om de ploeg te steunen? De volgende opstelling werd door haar kenbaar gemaakt; Anke, Ilse, Hains en Roelof waren het aanvalsvak. Maaike, Suzanne, Pieter en Trinus mochten eerst in de verdediging. Nynke, Mariska en André hielden de reservebank warm. André had gelukkig de Engelse scheidsrechter al omgekocht met een ‘nieuw’ paar schoenen voor de wedstrijd, dus wat kon er nog misgaan?

WK begon slapjes, zeg maar ronduit matig. Verkeerde keuzes werden gemaakt in het opzetten van de aanval, er werd te snel geschoten zonder de korfpositie bezet te hebben ed. Dus vaak 1 schot en de bal was kwijtgespeeld aan Lintjo. Ook het verdedigingen ging het eerste kwartier nog niet optimaal. Vooral het uitbrengen ging moeizaam en veel ballen werden daardoor in de handen van Lintjo spelers gespeeld, zonder dat de bal in het aanvalsvak kon komen. Dit resulteerde dan ook snel in een 0-4 achterstand. Lintjo was gekomen om te winnen en dat merkte je. Paniek aan de kant natuurlijk, de wisselspelers vroegen al om een wissel aan Sandra, maar die liet zich (nog) niet beïnvloeden. De supporters gingen nog eens achter de ploeg staan en deden extra hun best de ploeg te steunen.

Gelukkig pakte WK de draad op en Hains zorgde voor de eerste treffer voor de thuisploeg. Een mooie afstander deed de hatelijke nul verdwijnen op het scorebord. Hopelijk was dit het moment dat het ijs gebroken was voor WK3. En ja hoor, weer was Hains die met een afstander het doel wist te vinden. 2-4. Nu kijken of het andere vak ook een doelpuntje zou meepikken. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd en Maaike besloot ook maar een afstander door de korf te gooien. De aansluitingstreffer was een feit. Wisselspeler André nam het woord grillig in de mond om het spel van het team te omschrijven. Iedereen aan de kant kon zich wel leven met die typering. Van Mariska kwam een goedkeurend knikje. Niet lang hierna kwam WK op gelijke hoogte. Wederom Maaike, met een rappe doorloopbal wist ze haar tegenspeelster te verschalken zodat de stand 4-4 werd. Nog net voor rust nam WK zelfs een voorsprong. Hains met een uitwijkbal scoorde de 5-4, de eerste voorsprong was een feit. Niet lang daarna floot de scheidsrechter voor het rustsignaal.

Sieger had zijn bekende lauwe thee al klaarstaan voor de spelers en de kokend hete koffie voor de supporters. Kortom, iedereen was weer tevreden. Coach Sandra besloot 2 wissels toe te passen in de rust. Nynke nam de plaats over van Anke, Mariska mocht de plek innemen van Maaike. WK begon goed aan de tweede helft en Hains scoorde zijn 4de treffer van de ochtend. Door goed samenspel van het gehele vak wist hij een doorloopbal af te ronden. Ik zeg dit met nadruk alvorens Hains vedetteneigingen ontwikkelt door zijn vele treffers ;-). Zonder de rest van het vak kan men niet scoren namelijk. Lintjo schrok ook weer wakker en kon iets terugdoen middels een strafworp. 6-5 en de wedstrijd kan nog alle kanten op. Suzanne zorgde ervoor dat de voorsprong weer twee punten werd door een afstander te scoren. WK3 was ‘los’ en deed er nog een schepje bovenop. Een afstander van Nynke zorgde voor een marge van 3 en dat Sandra begon te stoefen over haar wisselbeleid. Hains zorgde zelfs voor de 9-5 en de wedstrijd leek gespeeld. Dat was aan de ploeg te merken. Ook bij Mariska, bij een actie was haar spel volgens André (daar was ie weer) nonchalant te noemen.

Ook het woord flegmatiek werd geopperd en na enig beraad onder de toeschouwers werd besloten dat laatste maar aan te houden. Dit resulteerde wel dat Lintjo snel terug kon komen tot 9-7 door een doorloopbal en een afstander. De draad werd gelukkig weer snel opgepikt en Hains zorgde voor 10-7 met wederon een afstandsschot. Deze werd gepareerd met een afstander door Lintjo en 10-8 was het gevolg. Nog 5 min te spelen, zou het nog spannend worden? Antwoord; nee. Door een onfortuinlijke botsing van Trinus en zijn heer, waarbij zijn heer een knieblessure opliep, werd besloten om af te fluiten. (Of had de scheidsrechter te veel last van zijn voeten gekregen doordat André zich toch had vergist in de maat schoenen, 2 maatjes te klein zo bleek.) Jammer dat zo’n wedstrijd zo moet eindigen maar het is helaas niet anders. Dit betekende wel dat WK3 een knappe wedstrijd had gespeeld en met winst afgesloten had. Voorzichtig kan het kampioensschap al worden gevierd. 2 punten los met nog 1 wedstrijd te gaan.

Volgende week volstaat een punt tegen Kinea 4. Coach Sandra was dolgelukkig en had na de wedstrijd continu de neiging te schreeuwen over het feit dat ze gewonnen hadden, mensen doof achterlatend naast haar. Het is haar vergeven. De supporters dropen blij af naar huis of de kantine. Arie, is er nog budget voor een kampioensreceptie? Want ook deze ploeg verdiend het om gefêteerd te worden bij een kampioenschap!

Scores WK3: (deze vermelding is speciaal op verzoek van ene H. Mulder zelf ;-)) Hains 6, Maaike 2, Suzanne 1 en Nynke 1

 

Obelix