Nieuws: KORFBAL en het CORONAVIRUS

Written by

KORFBAL en het CORONAVIRUS

KNKV UPDATE 23 maart 22.15 uur

De additionele maatregelen, die het kabinet 23 maart aangekondigd heeft in de strijd tegen het coronavirus, hebben de volgende gevolgen voor onze korfbalcompetitie en -evenementen:

Oproep: sluit deuren tot 1 juni
Het KNKV roept alle korfbalverenigingen op om de deuren gesloten te houden tot 1 juni en last zelf tot die tijd alle KNKV-bijeenkomsten en bezoeken aan verenigingen af.

Afgelasting (tweede helft) veldcompetitie
Alle geplande wedstrijden in (het tweede deel van) de veldcompetitie worden dit seizoen afgelast, evenals alle toernooien en evenementen, behorend bij de veldcompetitie. Over de afwikkeling van de veldcompetitie – dus rangschikking en promotie- en degradatieregeling – besluit het KNKV uiterlijk maandag 6 april, dezelfde einddatum die eerder aangekondigd is voor wat betreft de afwikkeling van de zaalcompetitie.

Update en FAQ
KNKV-voorzitter Rob Meijer zal deze week nader ingaan op de impact van het coronavirus en de bijbehorende kabinetsmaatregelen op onze korfbalverenigingen. Verder verschijnt op KNKV.nl spoedig een FAQ-overzicht (door verenigingen veel gestelde vragen en de antwoorden hierop).

KNKV UPDATE 16 maart 21.00 uur

Het KNKV heeft kennisgenomen van de additionele maatregelen, die het kabinet 15 maart heeft afgekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Het huidige pakket aan kabinetsmaatregelen – ook gelet op de toespraak van premier Rutte van 16 maart – heeft voor dit moment de volgende gevolgen voor onze korfbalcompetitie en -evenementen:

Wedstrijdkorfbal (zaal)
Alle nog geplande wedstrijden in het wedstrijdkorfbal worden afgelast. Over de afwikkeling van de zaalcompetitie in het wedstrijdkorfbal – dus rangschikking en promotie- en degradatieregeling – neemt het KNKV uiterlijk vrijdag 20 maart een besluit.

Breedtekorfbal (zaal)
Als gevolg van de kabinetsmaatregelen heeft het KNKV besloten alle nog geplande duels in de zaalcompetitie van het breedtekorfbal – inclusief de duels die na 6 april gepland stonden – af te gelasten. Met inachtneming van de huidige reglementen heeft het bondsbestuur besloten om de zaalcompetitie 2019/2020 in het breedtekorfbal als niet gespeeld te beschouwen. Het breedtekorfbal kent strikt reglementair gezien geen kampioenschappen, zodat dit hierop officieel ook geen invloed heeft. Voor de indelingen voor de zaalcompetitie 2020/2021 zijn de gevolgen minimaal, omdat het breedtekorfbal al enige jaren op basis van sterkte wordt ingedeeld.

Veldcompetitie
Het KNKV heeft besloten alle duels in de (voorjaars-)veldcompetitie tot en met donderdag 16 april af te gelasten. Uiterlijk maandag 6 april aanstaande komt het KNKV met een besluit over de volledige veldcompetitie of op een eerder moment als de situatie daarom vraagt. De voorbereidingen van de programmering van de veldcompetitie gaan vooralsnog in aangepaste vorm door. Hierover komt KNKV in de komende dagen met nadere informatie.

Geen KNKV-finales en -evenementen op 4 en 5 april
Door de meest recente kabinetsmaatregelen kunnen de Korfbal Leaguefinale in Rotterdam Ahoy (4 april) en de Dameskorfbal Zaalfinale in Eindhoven (5 april) geen doorgang vinden op de oorspronkelijke datum. Ditzelfde geldt voor het Korfbalcongres, dat voorafgaand aan de Korfbal Leaguefinale gepland stond. Het KNKV onderzoekt of de wedstrijden en/of evenementen op een later moment alsnog georganiseerd kunnen worden. Over de specifieke afwikkeling (lees: zaalcompetitie) van de Cashback World Korfbal League, de Hoofdklasse, de Hoofdklasse A-jeugd, de Dames Topklasse én de bijbehorende evenementen neemt het KNKV uiterlijk maandag 6 april aanstaande een besluit of op een eerder moment als de situatie daarom vraagt.

Veel gestelde vragen en antwoorden
Het KNKV ontvangt momenteel logischerwijs enorm veel vragen en het lukt ons niet om iedereen persoonlijk antwoord te geven. Hiervoor vragen wij begrip van de betrokken verenigingen, korfballers en fans. Zodra er over de genoemde zaken meer duidelijkheid is, zal het KNKV voorzien in antwoorden op de meest gestelde vragen.

‘Met z’n allen het beste ervan maken’
KNKV-voorzitter Rob Meijer: “Dit is voor iedereen een vervelende situatie, waar we met z’n allen het beste van moeten maken. We zijn ervan overtuigd dat de maatregelen die we nu voor de competities treffen, leiden tot de in deze situatie best mogelijke scenario’s. We doen er als KNKV alles aan om onze verenigingen en leden zo goed mogelijk bij te staan en wensen iedereen veel sterkte bij de gezamenlijke strijd tegen het coronavirus.”

*************************************************************************************************

De KNKV heeft het advies gegeven aan alle amateurverenigingen om t/m 31 maart alle competitie wedstrijden en trainingen af te gelasten. De KNKV hoopt op begrip voor dit lastige besluit en vraagt medewerking van alle clubs.

Het spreekt voor zich dat KV Wordt Kwiek dit advies per direct opvolgt.
Helaas kan NLdoet hierdoor ook geen doorgang vinden en zal deze op een later te noemen datum plaats gaan vinden.

We hopen op een ieders begrip.

Namens het bestuur van KV Wordt Kwiek

*************************************************************************************************

Contributie wijziging per 1 juli 2020

Contributie KV Wordt Kwiek tot 1 juli 2020 :

Leeftijdsgroep tot 1 juli 2020
Senioren (20+)  €                  19,95
Junioren (16 t/m19 jaar)  €                  16,00
Aspiranten (12 t/m15)  €                     9,50
Pupillen (6 t/m 11)  €                     7,50
KangoeroeKlup < 6 jr  gratis

Peildatum voor de leeftijd ligt op 31 december. Voorbeeld: ben je geboren in 2007, dan ben je op 31 december 2019 12 jaar oud => contributie vanaf 1 juli 2019 is dan € 9,50 per maand.

Contributie KV Wordt Kwiek vanaf 1 juli 2020:

Leeftijdsgroep vanaf 1 juli 2020
Senioren (20+)  €                  19,95
Junioren A (16 t/m19 jaar)  €                  16,00
Aspiranten B+C (12 t/m15)  €                  11,50
Pupillen F+E+D (6 t/m 11)  €                     9,50
KangoeroeKlup < 6 jr  gratis

Peildatum voor de leeftijd ligt op 31 december. Voorbeeld: ben je geboren in 2008, dan ben je op 31 december 2020 12 jaar oud => contributie vanaf 1 juli 2020 is dan € 11,50 per maand.

*************************************************************************************************Beste leden, jeugdleden, vrijwilligers, ouders/verzorgers van jeugdleden en geïnteresseerden,

KV Wordt Kwiek heeft een goed jaar achter de rug waarin een deel van het veld vernieuwd is en onze accommodatie er weer prima uit ziet met onder andere mooie en moderne kleedkamers, een gezellige kantine en veel ruimte op het veld. Ons plan is om volgend jaar (2021) weer een deel van het veld te voorzien van een nieuwe toplaag.

Het accent ligt sinds een paar jaar op onze jeugdleden. Wij zijn ontzettend blij dat er bij de jeugdleden in iedere leeftijdscategorie een team uitkomt in de competitie. Daar tegenover staat helaas een dalend aantal seniorenleden waardoor er op dit moment 3 seniorenteams uitkomen in de competitie.

De afgelopen jaren hebben wij de contributie voor de jeugd tot en met 15 jaar laag kunnen houden door andere bronnen van inkomsten te zoeken en te benutten. Helaas kunnen we dit niet volhouden. Op de ledenvergadering van 22 november jl. hebben de leden ingestemd met een contributieverhoging, met ingang van 1 juli aanstaande, voor de jeugd van 6 t/m 15 jaar.

Wij moeten ons richten op de toekomst. Willen wij onze vereniging draaiende houden en de doorstroom van onze jeugdleden garanderen, dan hebben we daarbij uw hulp nodig. Momenteel draait de vereniging op een (te) klein aantal personen.

Wij willen graag een beroep op u doen om, samen met ons, de uitdagingen voor komend jaar aan te gaan:

– Het vinden van senioren heren in de leeftijd van 18-22 jaar voor het oprichten van een nieuw jong seniorenteam
– Het vinden van seniorenleden voor de bestaande seniorenteams
– Het vinden van trainers, coaches en teammanagers
– Het vinden van leden voor de evenementencommissie
– Het vinden van 3 nieuwe bestuursleden en leden voor ons jeugdbestuur

Kent (of weet) u iemand die weer wil korfballen, tip diegene en geef het aan ons door. Verder; vraag wat u kunt doen voor de vereniging, er is vast een taak die bij uw expertise/belangstelling past. Zonder vrijwilligers kan een vereniging niet bestaan!

Wilt u helpen, heeft u vragen, tips of opmerkingen, dan horen wij dat graag. Voor telefoonnummers zie de website onder contact/algemeen bestuur, mailen kan naar: secretaris@wordtkwiek.nl, vrijwilliger@wordtkwiek.nl of schiet ons aan in de Kompenije.

Het bestuur KV Wordt Kwiek,

Reina van der Wielen
Marjan Hiemstra
Hains Mulder

———————————————————————————————————————————————————————-